2017/08/23

Film ismertető - Minden, minden

Balról, jobbra: Nick Robinson, Amandla Stenberg

Eredeti név: Everything, everything
Műfaj: filmdráma, romantikus
RendezőStella Meghie
Író: Nicola Yoon
Film hossza: 1 óra 36 perc
Megjelenés dátuma: 2017. május 19. (Egyesült Államok); 2017. augusztus 03. (Magyarország)
Film nyelve: angol
Ország: Egyesült Államok

Történet:
Mi lenne, ha nem léphetnél kapcsolatba a külvilággal? Sosem érezhetnéd a friss szellőt, az arcod nem fürödhetne a napfény melegében... és nem csókolhatnád meg a szomszéd fiút? A Minden, minden egy rendhagyó szerelmi történet Maddyről, az eszes, érdeklődő és élénk fantáziájú 18 éves lányról, aki egy betegség miatt nem hagyhatja el hermetikusan lezárt otthonát, és Ollyról, a szomszédban lakó srácról, aki fittyet hány az akadályokra.
Az ingerszegény környezetben élő Maddy (Amandla Stenberg) bármit megtenne, hogy minél többet megtapasztalhasson a külvilágból, és átélhesse első románcát. Miközben az ablakon át kémlelik egymást és telefonos üzenetekben kommunikálnak, Olly (Nick Robinson) és közte mély kötelék szövődik; mindent kockára tennének azért, hogy együtt lehessenek... még ha mindent el is veszíthetnek. (forrás: Port)

Főszereplők:

Maddy (Amandla Stenberg)




















Olly (Nick Robinson)




















Mellékszereplők:
Dr. Pauline Whittier (Anika Noni Rose)
Első nővér (Ana de la Reguera)
Olly kishúga (Taylor Hickson)
Joe Bright (Dan Payne)
Mae Bright (Fiona Loewi)
Első nővér lánya (Danube Hermosillo)

Véleményem a filmről:
Nagyon örülök, hogy volt esélyem megnézni a mozikban ezt a filmet. Vártam már erre, mert mikor megnéztem a filmelőzetest, akkor tudtam, hogy nekem ezt mindenképp meg kell néznem.
Sajnos a könyvet még nem volt esélyem elolvasni, de remélem, hogy majd valamikor el tudom olvasni, mert szívesen kezembe venném és rendszeresen olvasnám.
Hát a történet. Nekem egyszerűen zseniálisnak alakult. Modern, de mégis könnyen megérthető. Még a 90 évesek is simán megérthetik, ha nagyon szeretnék és komolyan odafigyelnek. Nagyon tetszett benne, hogy tényleg ilyen modern film volt, vagyis most arra célzok, hogy például Maddy és az anyja háza milyen modern, mert nagyon sok minden benne van, ráadásul azok az üvegek, amiket az anyja ugye azért csinálta, hogy tudja látni a külvilágot is, mivel Maddy nem tud kimenni, soha. Mert ugye betegnek született.
SPOILER KÖVETKEZIK!
Ha esetleg még nem olvastad a könyvet vagy nézted meg a filmet, akkor ne merd tovább olvasni,
mert nagyon megbánod és nem szeretném, ha utána engem hibáztatnál vagy valami. Köszönöm a megértésedet!
Na, igen. Mint a végén kiderül, hogy Maddy soha, de soha az életében nem volt beteg, nem is született annak. Az is kiderült, hogy mikor még kisbaba volt Maddy, akkor valamilyen szívbaja volt és ezért volt kb. három napig megállás nélkül beteg. Voltak problémái a betegséggel az anyukájának és szintúgy Maddy-nek is. Az volt az egészben szerencse, hogy az anyja orvos, ezért nem kellene neki folyton a kórházba vinni vagy valami a "beteg" Maddy-t.
Nagyon örültem, hogy így lett vége a sorozatnak, hogy nem is volt igazából beteg Maddy és erre ő maga jött rá. Volt néha túldramatizálva, de mivel ez egy dráma, szóval ennek így kellene lennie.

Miért érdemes megnézni?
Hát miért is? Ha te imádod a modernebb drámákat, amik szerelemmel vannak megfűszerezve akkor ez neked való. Hihetetlenül jól bemutatják percről-percre a pillanatokat, ami neked is tetszene. Érthető, szomorú, de olykor elég jó humorok is vannak benne, amiket (bevallom) igenis értékelek! Ha esetleg olvastad a könyvet, és nem láttad a filmet, akkor nézd meg! Viszont, ha nem is olvastad és nem is láttad, akkor csináld mindkettőt! Én a filmet láttam, ezért nekem csak a könyv van hátra, és kész!
Ha meg mind a kettőt láttad, és értékelni szeretnéd, akkor nyugodtan oszd meg itt a véleményedet :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése